Miért jobb a raktársátor a raktárépületnél?

2017-12-12 14:49:09

Bizony, sokszor gondot okoz, hogy az áruk tárolását hogyan is tudnánk szakszerűen, mégis költséghatékonyan megoldani. Ma már az állandó raktárépületek elavultnak számítanak. A raktársátor segítségével ugyanis sokkal egyszerűbben, rövidebb idő alatt, valamint kevesebb költségek árán tudjunk megvalósítani az áruk tárolását.

Raktározzon költséghatékonyan!

Kezdjük a legfontosabb szemponttal. Jól tudjuk, hogy egy raktárépület mekkora költségekkel jár. Még akkor is, hogyha béreljük, négyzetméterenként havonta 1000 és 3000 forint közötti összegekkel számolhatunk. Egy közepes méretű raktár bérlése tehát havi szinten több százezres költséget jelent. Ha pedig saját magunk építjük, akkor a költségek máris milliókban mérhetők.

Ezzel szemben a raktársátor bérlése sokkal kedvezőbb áron oldható meg, mint egy kőépület felhúzása. A raktársátor ugyanakkor tökéletesen el tudja látni egy állandó épület szerepét. A létesítménye ugyanis hasonló védelmet tud adni az időjárás viszontagságai ellen, mint egy kő- vagy fából készült raktár épület. Továbbá a soros és a tömbös tárolást is eredményesen megvalósítható benne. 

Oldja meg az árutárolást gyorsan!

Ha már spórolunk a költségvetésen, miért ne spórolnánk az idővel is? Amennyiben raktárépületben tervezzük megoldani az árukészletünk tárolását, akkor ennek felhúzása, berendezése és üzembe helyezése – mérettől és az igényeinktől függően – hetekig, vagy akár hónapokig is eltarthat. Persze nem csak az építés, hanem az üzembe helyezés, valamint főként az engedélyeztetés idejével is számolnunk kell.

Amennyiben a raktársátor bérlése mellett döntünk, akkor azt rendkívül gyorsan, akár egyetlen nap alatt is felállíthatjuk, s utána ugyanolyan gyorsan el is bonthatjuk. Valamennyi raktársátor alapja a könnyű fémszerkezet, amelyre úgynevezett ipari ponyvaanyagot húznak. Maga a folyamat rendkívül gyorsan lezajlik, s további előnye, hogy nem kell hetekkel vagy hónapokkal előre megtervezni a szerkezetet, illetve utána ugyanennyi időt várni a létesítmény engedélyeztetésére.

Valósítsa meg az árukra szabott raktározást!

Lényegében bármilyen vállalkozásról legyen is szó, hosszútávon csak az a cég tud sikeres maradni, amelyik rugalmasan tudja kezelni a váratlan helyzeteket is. Amennyiben a ráktársátor mellett döntünk, akkor a tárolási paraméterek tökéletesen az általunk forgalmazott árukészletnek megfelelően határozhatók meg. A raktár méreteiben semmiféle kötöttség nincsen, és a sátrak szükség esetén akár bővíthetők is! Egyszóval: raktársátor segítségével gyorsan és az árukészletre szabottan lehet megvalósítani a tárolást.

Legyen a tárolás marketing tevékenység!

Manapság a vállalkozások egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a marketing tevékenységre. Gyorsan változó világunkban egyre fontosabbá válik a környezettudatosság kérdése, amely – megfelelő vállalati magatartás mellett – cégünk PR-eszközévé is válhat.

Amennyiben az áruk tárolását egy ideiglenes, többször hasznosítható építményben oldja meg, akkor vállalkozásunk máris elmondhatja magáról: fontos számára a környezet védelme. Azzal ugyanis, hogy ideiglenes építményt állítunk fel az árukészlet tárolására, kisebb terhelésnek tesszük ki környezetünket. Például nem kell fákat kivágni, vagy követ bányászni a raktár felépítéséhez, ahol a bányászathoz használt gépek pótlólagos környezeti terhelést jelentenének.

Mikor a legjobb megoldás tehát raktársátorban tárolni az árut?

Ahogyan a fentiekben is láthattuk a raktársátor teljes egészében és hosszú távon is ki tudja váltani az állandó, kőből vagy fából készült raktárépületeket. Legyen szó az áruk ideiglenes, vagy hosszú távon történő tárolásáról, bátran ajánlható a raktársátor alkalmazása. Segítségével olyan megoldást találhatunk az árutárolására, amely az állandóraktárépületek valamennyi funkcióját képes ellátni, azonban sokkal kevesebb költségráfordítás, időbefektetés, valamint környezeti terhelés árán.